miercuri, 2 aprilie 2008

Din categoria ce "face" oamenii pentru bani...

TOP 5 METODE TRAZNITE DE A FACE BANI PE NET

PositivesDating.com
Ce parere ati avea despre o intalnire cu o persoana infectata cu HIV? Paul Graves (=morminte, in engleza, deci nume predestinat:)) si Brandon Koechlin s-au gandit ca ar putea exista persoane carora sa le faca placere, asa ca acum doi ani au creat un site de dating dedicat exclusiv celor cu aceasta problema. Si se pare ca ideea chiar a prins! Au avut un profit de 110.000$ in 2006 si aproximativ 50.000 de membri, iar cifrele s-au dublat de la an la an...

Designer de sacose pentru scutece
Christie, Rein, 34 de ani, mama a trei copii, s-a revoltat contra scutecelor sifonate si rupte, inghesuite prin rucsace si posete. Asa ca, in noiembrie 2004, ajutata de sotul ei, Marcus, femeia a creat o sacosa de scutece suficient de incapatoare pentru un pachet de voiaj de servetele si doua pana la patru scutece. Compania, numita plastic Diapees &Wipees,a avuto cifra de afaceri de 180.000$ in 2005. Are in stoc 22 de stiluri diferite de genti, disponibile atat on-line, cat si in 120 de magazine de pe glob, pentru aproximativ 40 de lei (14.99$, dar la noi e TVA si adaos comercial si numele de fima...).

PickyDomains
Cum ar fi sa angajezi pe cineva care sa se gandeasca la un nume de domeniu in locul tau? Nici mie nu mi-a venit sa cred ca oamenii chiar ar da bani pentru asa ceva, insa afacerea s-a dovedit a fi un real succes, si nu are nici un risc. PickyDomains are in prezent o lista de asteptare cu oameni care au de gans sa PLATEASCA pentru a avea parte de un nume de domeniu spectaculos, deosebit sau "cu spil". Firma va atinge un profit de sase zerouri anul acesta.

FitDeck
Creaza un pachet de carti de joc ilustrat cu figuri de fitness si vinde-l online pentru 18.95$. Suna catastrofal. Insa pentru fostul instructor de fitness SI membru al trupelor SEAL, Phill Black, ideea a valorat nici mai mult, nici mai putin de 4.7 milioane de dolari. Hmmm... cred ca e mai mult decat salariul lui din armata.

Pagina de un milion de dolari
De fapt este vorba de 1238594.60 dolari, obtinuti numai din publicitate. Autohton, preluat din afara. Niste tipi inteligenti s-au gandit sa urmeze exemplul lui Alex Tew, care a creat o pagina cu 1 milion de pixeli si a vandut spatiu publicitar cu 1 dolar pixelul. La noi e ceva mai ieftin, doar 0,3 lei (=3000 de lei vechi).

Niciun comentariu: