miercuri, 16 aprilie 2008

Top 5 cele mai ciudate stiri

Din categoria cele mai, azi avem o nominalizare deosebita: stiri. Stiti, genul de stiri care tin ultima pagina din Libertatea, Click si Compact. Ei bine, am facut si eu propria mea astfel de pagina, cu ajurorul Yahoo, bineinteles.

Locul 5: Copilul de clasa a cincea care a facut NASA de kko
Se pare ca savantii de la NASA ar pierde daca ar juca cu Iantu. In Berlin, un pusti de 13 ani a recalculat, pe baza masuratorilor facute de Institutul de Astrofizica din Potsdam, sansele ca asteroidul Apophis sa colizioneze (adica sa se loveasca) cu Pamantul. Lui i-a dat 1 la 450. Celor de la NASA insa viitorul le surade, pentru ca toate calculele lor de oameni care construiesc nave spatiale au aratat sanse de 100 de ori mai mici, adica de 1 la 45,000. Mda, nu ma mai mira Challenger si Columbia.

Locul 4: Pe buda, vizitez minunile lumii
Thomas Kohnstamm, reporter de teren (travel writer) pentru <>, editura care vinde anual mai bine de sase milioane de ghiduri de calatorie (ia cautati-va prin buzunare, ca s-ar putea sa gasiti si voi unul), a dat de curand o declaratie soc: O parte a cartilor sale de calatorie sunt inventate. El sustine ca nu primea suficienti bani pentru a se putea deplasa in alte tari, asa ca isi scria manuscrisele in San Francisco, iar informatiile le lua de la femeile cu care se intalnea. (Am sunat la acest domn acasa si ne-a raspuns robotul: Salut. Momentan sunt in Caraibe sau Columbia sau Brazilia, asa ca nu va pot raspunde. Iepuras, tu si numai tu ma poti cauta la mama, in Frisco...)

Locul 3: Tocilar, caut nevasta dependenta de PC

Si-a si gasit-o. Unde? In New Jersey. Tanarul si oachesul programator Bernie Peng traia, de ceva vreme, o frumoasa poveste de dragoste, impreuna cu Tammy Li. Intr-o zi acesta s-a decis s-o ceara de nevasta. Dar cum fata nu se prea dezlipea din fata calculatorului, barbatul s-a decis: va face ceva ilegal, ceva care va sfida atat legile umane cat si cele divine, ceva care sa-i puna viata in pericol si care s-o impresioneze pana la lacrimi pe iubita lui. Asa ca i-a hacuit jocul favorit, Bejeweled (ala in care tre' sa faci siruri de cate trei ca sa castigi, pentru cine il vrea, se gaseste aici) si l-a reprogramat ca, ajungand la un anume scor, sa afiseze marea intrebare pe monitor. Surpriza nu e asta, ci faptul ca aia de la PopCap i-au dat moka jocul, lui si invitatilor la nunta. In plus, l-au si felicitat din inima pentru realizarea de a se fi insurat cu o f e m e i e. In carne si oase.

Locul 2: Grasimea, inamica inchisorilor
Un tribunal din Sicilia a decis eliberarea unei capatani Mafiote datorita greutatii. Adica datorita kilogramelor in plus. Salvatore Ferranti, care cantareste 210 kg, a fost pus sub arest la domiciliu, dupa ce si-a petrecut ultimele 6 luni in patru inchisori italiene diferite. Gardienii de acolo se plangeau constant ca barbatul, in varsta de 36 de ani, avea nevoie de ajutor pentru a se imbraca, dezbraca, deplasa si in general pentru a trai. In nici una din inchisori nu a existat un pat suficient de mare pentru Ferranti, iar ceilalti detinuti povesteau cum acesta nu incapea pe usa toaletei. Tot gardienii au mai spus ca, in cazul unei urgente medicale, nu ar avea cum sa transporte detinutul la spital. (Pe principiul "daca nu ii poti bate, alatura-te lor", propun ca McDonald's sa incheie un contract de publicitate cu toate inchisorile din lume. Cred ca ar avea un succes nebun.)

Locul 1: Omul care a descoperit cum sa aibe un leu. Cinstit
Romania. Pietrosita. Un mic intreprinzator de 28 si-a deschis o gradina zoologica cu circuit inchis in gradina propriei case. Vizitatorii ar fi putut admira aici gaini, pisici, porci, caprioare, cerbi, pauni si alte oratanii folositoare la casa omului. Iar pentru ca un ciobanesc carpatin, singura rasa canina care ar fi putut apara cele cateva vietati de lupii si ursii patriei (care, probabil, aveau sa vina cu un transport ulterior), este deosebit de scump, barbatul - in spiritul econom caracteristic romanilor - si-a cumparat un leu. De fapt o leoaica de trei ani, care a deranjat cu ragetele ei de-a dreptul animalice somnul adanc al vecinilor. Politia venit, vazut, batut, arestat, iar acum omul risca sa petreaca un an dupa gratii pentru posesie ilegala de animale salbatice. Si i-au dus catelusul la zoo. (Extras dintr-o declaratie a tanarului: N-am stiut ca erau animale salbatice. Aveau o privire atat de blanda! Iar despre leoaica, n-am stiut ce e. Cel care mi-a dat-o mi-a jurat ca e o pisica mutanta, hranita cu kriptonita...)

Mda, lumea se duce de rapa. Dar asta o stim cu totii...

Un comentariu:

Anonim spunea...

Cel mai grav e ca alea sunt cele mai citite articole! Apropos:LEAPSA!http://gazutza.wordpress.com/2008/05/06/sondajreferat-semiotica/