miercuri, 20 august 2008

Anotimpul Costineşti.

Soare, nisip, apa calduţă – numai bună pentru bălăceală. Jocuri şi concursuri cu premii, karaoke, fotbal sau volei pe plajă, fitness, dans, tae-bo. Femei întinse pe prosoape, cu pletele umede şi pielea aurie sclipind de ulei în bătaia soarelui. Bărbaţi înalţi, de pe ale căror trupuri fierbinţi şiroieste apa. E o plăcere să-ţi scoţi papucii şi să-ţi înfunzi degetele de la picioare în nisipul care pare că se întinde până la linia orizontului. Atunci când intri pentru prima dată în mare, e ca şi cum ai îmbrăţişa dintr-o dată mamă şi ibovnică. Senzaţia se amplifică la bordul L’Ozana, plutind gingaş peste mare, către nicăieri iniţial, apoi oprindu-se pentru câteva minute lângă epavă. Nava moartă, însă înconjurată de viaţă din toate părţile, pare că, prin simpla sa prezenţă, sfidează toate legile cunoscute de om. Pe la jumătatea zilei, pe cer apar primele paraşute. Parasailing pentru temerari, jet-ski pentru amatorii de senzaţii tari, „banane” pentru începători. Spectacolul e complet abia când doi sau trei copii se îndură să înalţe un zmeu care, ca o jertfă, îmblânzeşte cerul şi aduce răcoarea ultimelor minute de plajă.
O dată cu răsăritul lunii, Costineştiul se metamorfozează. Pletelor umede le iau locul bucle aşezate cu răbdarea unui prădător la pândă. Nisipul de pe plajă devine cimentul de sub tocurile cui. Îmbrăţişarea mării devine sărutul unui necunoscut într-o oglindă. În loc de soare, trupurile se îmbracă în muzică şi verde. Epava devine White Horse, Ring sau Tineretului, iar drumul către ele este la fel de aventuros ca înotul dincolo de geamandură. Străzile se aprind de oameni tineri, de chioşcuri cu suveniruri şi de murmurul crescând al glasurilor împletite cu muzică. Deasupra nisipului abia răcorit, pe scena acoperită de lună, se cântă în fiecare noapte. Oamenii îşi împart fericirea cu sticla. Palmele se înlanţuie ca pentru todeauna, iar buzele nu întârzie să le urmeze. Valurile văd iubirea noaptea aşa cum starnesc pasiunile ziua. Pe plajă, doar schimbarea rămâne nemuritoare ca apa.

5 comentarii:

Ursulinul Mishwoo spunea...

Mi se face dor Andrita sa fiu iar acolo. Dar ne ducem iar la anu'. Sper!!!!

neuronu spunea...

@offtopic

Trupa ShowTime te invita la stand-up comedy

Marti, 23 septembrie, ora 20 hai si tu cu prietenii tai in Enjoy Caffe (vis- a- vis de Tearu Fantasio) sa vezi un spectacol cu mult umor, fara inhibitii, fara cenzura in care lucrurile se spun “pe bune” si sa razi asa cum nu ai mai facut-o de mult.

Atentie! Spectacol cu limbaj explicit!
Accesul interzis pudicilor si celor sub 16 ani!“

P.S. Scuze pt offtopic

Maria Magdalena spunea...

Stand-up comedy, un spectacol cu mult umor, fara inhibitii, unde razi foarte tare.

Georgiana Mirela spunea...

Cand ma gandesc la Costinesti ma apuca un dor nebun de plaja, mare, soare si multa distractie...haideti la mare!

Mirela spunea...

De abia astept sa ajung si eu la mare luna asta....!!!!!